Promo ambitieus afstudeerproject Quantum Zeno

Liefdesverdriet kennen we allemaal, maar wat als dat het einde van de wereld kan betekenen?

Studenten Ivo van Aart, Paul Damen en Daan Windhorst aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht (HKU) willen een zeer ambitieus filmproject maken, maar hebben daarbij de hulp nodig van filmliefhebbers! Hun project, dat Quantum Zeno heet, is een blik op de emoties van een gemiddelde puber.

Liefdesverdriet kennen we allemaal wel, en allemaal hebben we wel eens van iemand te horen gekregen dat het niet het einde van de wereld is. Quantum Zeno speelt zich af in een wereld waarbij dat wel eens het geval zou kunnen zijn. Emoties worden vertaald in acties, dus als je woedend bent, kan het zomaar zijn dat je koffie begint te koken.

Als Melle's vriendin Veerle het uitmaakt, voelt dat voor hem als het einde van de wereld. Problematisch voor de rest van de wereld is dat die gevoelens wel eens werkelijkheid zouden kunnen worden. Een komeet stevent als gevolg van Melle's gevoelens namelijk af op de aarde. Aan de mensen van het Genootschap voor Emo-Wetenschappelijk Onderzoek om Melle van zijn liefdesverdriet af te helpen, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Omdat iedereen wordt getroffen door de bezuinigingen is het niet meer zomaar mogelijk voor de HKU alle afstudeerprojecten te financieren. Daarom vragen de studenten de hulp van filmliefhebbers, die voor een paar euro het project kunnen steunen. In totaal hebben ze vierduizend euro nodig, waarvan tot nu toe 909 euro is opgehaald.

Bekijk hier een eerste scène uit de film, die alvast als promo werd opgenomen, met een inleiding gedaan door regisseur Ivo van Aart.



Mocht je het afstudeerproject willen steunen, dan staat hier uitgelegd hoe dat moet.



NieuwsFilm

meest populair