265 films in aanmerking voor Beste Film Oscar

The Hollywood Reporter rekende uit hoeveel films de jury moet kijken.

Nu de Oscaruitreiking langzaam dichterbij komt, heeft men bij The Hollywood Reporter maar alvast uitgerekend hoeveel films de jury gezien moet hebben voor 24 januari, als de bekendmaking van de Oscarnominaties is.

Om in aanmerking te komen voor een Oscarnominatie moet een film minimaal veertig minuten duren, in een theater vertoond worden op 35 of 70 millimeter film (of digitaal) en voor minimaal zeven achtereenvolgende dagen in een commerciële bioscoop in de omgeving van Los Angeles te zien zijn geweest. Op basis van die criteria komen er 265 films in aanmerking voor de Oscar.

De afgelopen tijd was de prestigieuze filmprijs flink in het nieuws. In eerste instantie zou Brett Ratner als producent verantwoordelijk zijn voor de ceremonie, maar nadat hij tijdens de promotietour voor zijn film Tower Heist een homo onvriendelijke opmerking maakte viel hij in ongenade.

Vlak daarna besloot Eddie Murphy, die door Ratner aangesteld was als presenator, op te stappen. Nu heeft men besloten het op ‘safe’ te spelen en de acteur Billy Crystal aan te stellen als presentator. Hij deed dit al negen keer, waarvan de laatste in 2004 was.

De nominaties voor de Oscar voor de Beste Film worden op 24 januari volgend jaar bekend gemaakt. De uiteindelijke uitreiking van de Oscars vindt plaats op 26 februari.



NieuwsFilm

meest populair