David Yates stapt uit The Stand

Dit omdat hij niet genoeg grootschalige actiescènes ziet in het boek.

Eerder vandaag werd nog bekend gemaakt dat regisseur David Yates een Doctor Who-film zal gaan maken. Eerder zou de regisseur nog Stephen King's The Stand verfilmen. Dit project besluit hij nu definitief niet op zich te nemen.

Tijdens een interview met Collider vertelt de regisseur dat hij het project echt graag wilde doen, net zoals bijvoorbeeld de Harry Potter-films. Hij wilde daarnaast vooral werken met een schrijver van hetzelfde niveau als J.K. Rowling, die de Potter-boeken schreef. Die vond hij natuurlijk in Stephen King, en daarnaast kon hij bij deze film met Steve Kloves samenwerken. Dat wilden ze allebei graag, maar toch besloten ze te vertrekken toen ze bedachten hoe de boekverfilming aangepakt zou moeten worden.

Daarnaast blijkt de reden voor zijn vertrek uit het project – afgezien van de kans om nu een Doctor Who-film te maken, simpel. Er gebeurt wat hem betreft gewoon niet genoeg in het boek. Daar staat tegenover dat er veel kleinere gebeurtenissen zijn die toch een belangrijke rol spelen in het verhaal. Omdat die wel belangrijk zijn, denkt hij dat er wederom een miniserie over The Stand moet komen. Dat zou door het gebrek aan grootschalige actiescènes zoals in de Harry Potter-films het geval is minder interessant zijn, en dus mogelijk geen succes worden.

The Stand volgt de uitbraak van een genetisch gemanipuleerd griepvirus, Captain Trips. Als gevolg daarvan sterft het grootste deel van de mensheid uit, en moeten een paar individuen proberen te overleven. Twee kampen vormen zich: het kamp van Mother Abigail, dat de goedheid representeert, en het kamp van Randall Flagg, de slechteriken. Een confrontatie is onvermijdelijk, en daar werkt het boek dus naartoe.

Hoe het nu verder gaat met het project is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair