YouTube begint nu ook filmverhuur in Europa

Grote studiofilms zoals The Dark Knight en Fast Five zijn voor drie tot vier euro te huur.

In de Verenigde Staten en Canada verhuurt YouTube al sinds augustus 2010 speelfilms van de grote studio's. Nu komt de dienst voor het eerst ook naar Europa, namelijk naar Engeland. Op de website youtube.com/movies kunnen Engelsen nu films kiezen uit een assortiment van circa duizend films.

Één film kost tussen de drie en de vier euro. Na betaling heeft de gebruiker recht om de film binnen een maand af te spelen. Start je de film op, heb je nog maar 48 uur om hem af te kijken. Daar komt bij dat de films niet alleen via de computer bekeken hoeven te worden. Het is ook mogelijk dit via Google TV of een Androidtoestel te doen.

Het is niet bekend hoe snel Google de dienst in de rest van Europa gaat uitbrengen. Dat het bedrijf flink investeert in nieuw aanbod op zijn videosite is duidelijk. Adverteerders zien dat liever dan de korte filmpjes die nu vooral op YouTube te vinden zijn. Google werkt in de Verenigde Staten niet alleen samen met de studio's, maar nu ook met producenten. Het bedrijf investeert honderden miljoenen dollars om in opdracht nieuwe films te laten maken.



NieuwsFilm

meest populair