Verfilming Caves of Steel onderweg

Het boek van Isaac Asimov moet eraan geloven.

Gezien het feit dat de grote studio’s er weer achterkomen dat sciencefiction de nodige kijkers oplevert (denk aan Avatar), is het niet zo heel vreemd dat 20th Century Fox weer op zoek is gegaan naar een nieuw sciencefiction project. Die zoektocht zal niet lang hebben geduurd, want men kwam uit bij het boek The Caves of Steel, van Isaac Asimov.

The Caves of Steel werd in 1954 gepubliceerd en het verhaal speelt zich 1.000 jaar in de toekomst af. De wereld is overbevolkt en mensen leven in grote steden waar gigantische metalen koepels over gebouwd zijn. Daarnaast zijn er mensen die op andere planeten wonen, waar robots en mensen naast elkaar leven. Op Aarde is dit verboden: robots zouden slecht zijn. Als een vertegenwoordiger van een gekoloniseerde planeet op Aarde komt om te proberen de regering ervan te overtuigen dat robots weer toegelaten moeten worden, wordt hij vermoord. Een agent moet het uitzoeken, en dat samen met en robot.

Het project wordt geleid door producent Simon Kinberg en de regie is toebedeeld aan Henry Hobson, die nog niet eerder een film regisseerde.

Een releasedatum is nog niet geprikt.



NieuwsFilm

meest populair