Alsnog een Lovecraft verfilming op weg

Daarnaast een drietal concept-art afbeeldingen van de lowbudget film.

Het lijkt erop dat At the Mountains of Madness er niet gaat komen. De film, die geregisseerd zou worden door Guillermo del Toro heeft namelijk geen groen licht gekregen van Universal. At the Mountains of Madness zou gebaseerd worden op het gelijknamige boek van H.P. Lovecraft, een auteur die slechts twee boeken schreef en verder een aantal verhalen. Een aantal van die verhalen worden nu gebundeld in een andere film, geproduceerd door het gloednieuwe productiebedrijf Survivor Films.

Het betreft de verhalen The Haunter of the Dark, The Shunned House en The Thing on the Doorstep. De drie verhalen zijn losstaand, maar spelen zich alledrie af in het door Lovecraft bedachte dorpje Arkham, en dan specifiek in het plaatselijke sanatorium. Twitchfilm kreeg de kans het scenario van de film in te zien en oordeelde daar erg positief over. ”Briefly and simply put, this is a very, very good script.”

Het scenario zou bijvoorbeeld erg trouw zijn aan de drie verhalen, en precies de sfeer dragen die Lovecraft’s verhalen vaak hadden. Het geheel wordt aan elkaar verbonden via een journaliste, die naar het sanatorium komt en daar ene Dr. West interviewt. Zo komt ze achter de gruwelijke verhalen van drie van de mensen die in het sanatorium vastzitten, dus de drie aparte verhalen.

Andrew G. Morgan, tevens verantwoordelijk voor het scenario, zal de film regisseren, met een betrekkelijk laag budget. De opnames moeten in mei beginnen (hoe toepasselijk: op vrijdag de dertiende) en de film zal in oktober uitgebracht worden. Verder worden hoofdrollen onder andere ingevuld door Zoe Simpson en Anthony Clegg. Hieronder nog een drietal concept-art afbeeldingen.

[/url]



[url=http://cdn.filmtotaal.nl/images/newscontent/8598774.jpg]



NieuwsFilm

meest populair