Danny Boyle in voor weerwolvenfilm?

Scenarist Simon Beaufoy is ervan overtuigd.

Danny Boyle is nog bezig met de promotie van zijn nieuwste film, 127 Hours, maar speculatie over zijn volgende film is al bezig. Bekend is dat de regisseur op dit moment een nieuwe versie van Frankenstein produceert voor in het Londense theater. Tegelijkertijd is Simon Beaufoy, de scenarist waar Boyle nu twee keer mee samenwerkte, bezig met een nieuw project, waarvan hij hoopt dat Boyle het zal regisseren.

Het betreft een project getiteld Sharp Teeth en Beaufoy heeft goede hoop dat Boyle de film gaat regisseren: "If I write it well enough, he'll direct it."

Sharp Teeth draait om bendes die Los Angeles onveilig maken. Dit zijn geen gewone bendes: nee, de leden ervan kunnen op elk moment dat ze willen veranderen in honden. Een soort weerwolvenverhaal dus.

Als onderzoek voor het scenario, liep Beaufoy een tijdje mee met de politie van LA: "It’s brilliant seeing a different part of L.A. When you’re involved with the movie industry and you go to awards ceremonies you miss out on what 90 per cent of what L.A. is, which is hard-working people, lots of unemployment, lots of really difficult social issues.”

Vooralsnog is er verder niet veel bekend van het project. De volgende halte voor Beaufoy is in elk geval de Oscar ceremonie: hij werd voor 127 Hours namelijk genomineerd voor de Oscar van het beste scenario.

NieuwsFilm

meest populair