Kleine film voor Roland Emmerich

Een alien-invasie film in de stijl van Cloverfield en The Blair Witch Project, met "slechts" een prijskaartje van vijf miljoen.

We kennen Roland Emmerich vooral van grote blockbusters. Zijn laatste grote film was 2012, en in een groot aantal van zijn andere films moet de aarde het er ook aan geloven. Grote vernietiging is wel zijn handelsmerk, en daar kleeft altijd wel een enorm prijskaartje aan. Beter gezegd: sinds 1994 heeft de regisseur geen film meer gemaakt die minder dan honderd miljoen dollar kostte.

Maar met dit project, The Zone getiteld, komt daar verandering in. Het budget voor de volgende film van de regisseur is namelijk vijf miljoen dollar, wat nog minder is dan het aankomende Skyline kostte. The Zone wordt een zogenoemd “stealth project”, dat de invasie van aliens afbeeldt. Het moet net zoals Cloverfield en Blair Witch een film worden die “toevallig” gevonden beelden toont.

Verder is er nog weinig bekend van de film. Volgens THR zijn er overigens wel twee hoofdrollen gecast. Eentje daarvan is een journalist, van rond de veertig of vijftig, en een andere een cameraman, in de twintig. Wanneer het project uit moet komen is nog niet bekend. Interessant wordt het wel: hoe zal de regisseur omspringen met het relatief lage budget dat hij nu heeft?



NieuwsFilm

meest populair