Samuel L. Jackson in remake cultfilm

Samuel L. Jackson heeft een hoofdrol gekregen in de remake van The Last Dragon, de martial arts/blaxploitationklassieker uit 1985 van Motownbaas Berry Gordy. Berry's zoon Kerry Gordy zal gaan produceren, samen met John Davis van Davis Entertainment. Jackson zal de rol spelen van Sno'nuff, de "Shogun van Harlem", oorspronkelijk gespeeld door de in augustus overleden Julius Carry.

In de film probeert een jonge zwarte Bruce Lee-wannabe "The Final Level" te bereiken, het hoogst haalbare in de wereld van de martial arts, om zo "The Last Dragon" te worden en de kracht van "The Glow" te verkrijgen, een gloed die hem de grootste vechter aller tijden kan maken. Daarvoor moet hij in de straten van New York enkele slechteriken verslaan, waaronder de altijd door zijn posse omringde Sho'nuff.

The Last Dragon is een typische cultfilm. Slecht ontvangen bij de critici, maar desondanks geliefd bij een deel van het publiek. Vooral in de hiphopwereld wordt graag naar de film verwezen. Dat een van de co-producenten van de remake RZA van de Wu-Tang Clan is, is niet verbazingwekkend.



NieuwsFilm

meest populair