Spelverfilming Mass Effect op til

Avi Arad, oprichter en ex-baas van Marvel Studios, heeft een optie genomen op de filmrechten van Mass Effect, een bekend videospel van Bioware uit 2007. Dat meldt Variety.

Mass Effect is een populair rollenspel in de gaming-wereld, dat vorig jaar exclusief werd gereleased voor de Xbox 360 en sinds kort ook op de pc kan gespeeld worden. In het spel, dat zich afspeelt in 2183, neemt de gamer de rol aan van Commander Shepherd, een elitesoldaat die met zijn ruimteschip SSV Normandy het heelal verkent. Al snel ontdekt hij een complot van een buitenaards ras om elke vorm van bewuste beschaving in het heelal uit te roeien.

Arad, die met Spider-Man en X-Men van Marvel een topstudio maakte, lijkt zich na de stripverfilmingen nu vooral toe te leggen op adaptaties van videogames. Eerder verwierf hij ook al de rechten op Lost Planet. Het is nog niet bekend wanneer Mass Effect in de zalen komt, maar de kans is groot dat de release van de film zal samenvallen met die van de tweede of derde versie van het spel.



NieuwsFilm

meest populair