Acteur zegt wel heel veel: langverwachte '28 Years Later' krijgt verrassende plotdetails

Acteur zegt wel heel veel: langverwachte '28 Years Later' krijgt verrassende plotdetails

Het vervolg op de zombiereeks met Cillian Murphy werd onlangs aangekondigd als de eerste van drie films.

In augustus werden de opnames afgerond van 28 Years Later, het langverwachte vervolg op zombiefilm 28 Days Later van Danny Boyle met Cillian Murphy.

Inmiddels weten we dat het niet om één vervolgfilm gaat, maar juist om een hele trilogie. En precies daarover doet acteur Ralph Fiennes (Conclave) nu het boekje open.

Wereld
Volgens Fiennes hebben ze al twee van de drie films gedraaid. Hij vertelt dat zijn personage een "goede dokter" is en schetst meteen een beeld van hoe de wereld van de film eruitziet.

"Groot-Brittannië is 28 jaar bezig met deze vreselijke plaag van geïnfecteerde mensen die gewelddadige, hondsdolle mensen zijn met een [paar] niet-geïnfecteerde gemeenschappen," aldus de acteur.

Verhaal
Ook biedt hij een samenvatting van het verhaal: "Het draait om een jonge jongen die een dokter wil vinden om zijn stervende moeder te helpen. Hij leidt zijn moeder door dit prachtige Noord-Engelse terrein."


Fiennes gaat verder: "Om hen heen verschuilen zich natuurlijk de geïnfecteerden in bossen, heuvels en wouden. Hij vindt een dokter waarvan we misschien denken dat hij vreemd en raar zal zijn, maar die in werkelijkheid een kracht ten goede is."

Boyle en Garland
De nieuwe film wordt wederom geregisseerd door Boyle. Het scenario is dit keer in handen van Alex Garland, de regisseur van onder meer Ex Machina, Annihilation en Civil War.



NieuwsFilm

meest populair