Goed nieuws voor '28 Years Later' fans: eerste deel al klaar, tweede in de maak

Goed nieuws voor '28 Years Later' fans: eerste deel al klaar, tweede in de maak

Producent Andrew Macdonald laat zich erover uit en klinkt behoorlijk optimistisch.

Als je het filmnieuws een beetje volgt, is de kans groot dat je hebt gehoord dat 28 Years Later, het vervolg op 28 Days Later, eraan komt. Nu is er wederom goed nieuws, want de opnames van de eerste 28 Years Later zijn afgerond.

Wat blijkt, de opnames van het tweede 28 Years Later zijn al begonnen. Producent Andrew Macdonald liet zich hier over uit tijdens het Edinburgh Film Festival. Het is namelijk de bedoeling om een nieuwe trilogie te maken en het eerste deel is dus al volledig opgenomen.

Veelbelovend
Zo begint Macdonald: "Het plan is om 3 meer '28' films te maken. Het eerste deel heet '28 Years Later', werd geschreven door Alex en gefilmd door Danny. De opnames van dit deel zitten er nu op, maar we gaan gelijk door met het tweede deel!"

Macdonald heeft het hier over Alex Garland, o.a. bekend als de regisseur van Ex Machina en Annihilation. Hij neemt het schrijfwerk voor zijn rekening, terwijl Danny Boyle net zoals met 28 Days Later weer de regie op zich neemt.

Meer
Macdonald vervolgt: "De bedoeling is om ook nog een derde film te maken, want we willen voor een trilogie gaan". De met een Oscar bekroonde Cillian Murphy keert terug als Jim, maar ook andere grote sterren als Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson en Ralph Fiennes zijn van de partij.


Er is verder nog maar tamelijk weinig bekend over het plot, maar meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen. Het eerste 28 Years Later deel zal, als alles goed gaat, in de Nederlandse bioscopen te zien zijn in juni 2025.

NieuwsFilm

meest populair