'Blade' verwijderd uit releaseschema Marvel Studios en Disney

'Blade' verwijderd uit releaseschema Marvel Studios en Disney

Betekent dit het einde voor de geplaagde reboot van de geliefde franchise?

Het zal voor de meeste filmliefhebbers niet als een verrassing komen, maar de Blade-reboot van Marvel Studios komt niet langer uit op 7 november 2025. Er is nog geen vervangende datum onthuld.

In plaats hiervan heeft Disney besloten om de 20th Century Studios-productie Predator: Badlands uit te brengen op de vrijgekomen datum.

Vijf jaar verder
De reboot van de beroemde Marvel-franchise met Wesley Snipes werd voor het eerst aangekondigd tijdens San Diego Comic-Con met Mahershala Ali als de nieuwe Blade.

De productie werd vervolgens geplaagd door allerlei tegenslagen. Zo waren er natuurlijk de coronapandemie en de stakingen in Hollywood, maar was er ook een hoop gedoe achter de schermen.

Zinkend schip
Twee regisseurs die aan het project waren verbonden, verlieten dit uiteindelijk. Bassam Tariq, die eind 2022 met de opnames wilde beginnen en daarna Yann Demange.



Marvel-baas Kevin Feige heeft tussendoor laten weten dat ze de beste Blade ooit willen maken, en ze alleen met de opnames beginnen als er een geweldig script is.

Snipes of Ali?
Ondertussen keerde Snipes in een cameo terug als Blade in de meest succesvolle R-rated film ooit: Deadpool & Wolverine. In hoeverre dit een rol speelt in de beslissing om de reboot uit te stellen, is onduidelijk.



Als er meer nieuws is over de Blade-reboot, lees je dit natuurlijk op FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair