Eerste recensies voor 'Smile 2': kijken of skippen?

Eerste recensies voor 'Smile 2': kijken of skippen?

Het horrorvervolg weet bij de meeste critici een lach op het gezicht te toveren

Smile 2 is vanaf vandaag te zien op het grote scherm en volgens critici en een geweldige score van eenentachtig procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes is een bezoekje aan de bioscoop het zeker waard.

Het vervolg op Smile uit 2022 is wederom geschreven en geregisseerd door Parker Finn en volgt zangeres Skye Riley (Naomi Scott), die net op het punt staat om haar wereldtournee te beginnen en tegelijkertijd angstaanjagende en onverklaarbare gebeurtenissen begint te ervaren.

Overtreffen
Volgens sommige gewaagde critici "overtreft het vervolg niet alleen de scherpe, inventieve en bloederige schrikmomenten van zijn voorganger, maar ook een buitengewone heldin die de meer gedurfde horrorstijl vormgeeft," aldus Meagan Navarro van Bloody Disgusting.

Andere critici gaven vooral complimenten aan Finn. Volgens Owen Gleiberman van Variety is de regisseur "Een slimme filmmaker die de werkelijkheid als een hallucinatie laat voelen en hallucinaties als de werkelijkheid."

Ambrozijn
"Finn is, net als zijn wezen, geïnteresseerd in die plakkerige, gevoelige plekken die we liever verbergen. Hij slurpt onze pijn op als ambrozijn en confronteert ons met onszelf," aldus Rocco T. Thompson van Slant Magazine.




Kortom, critici hebben veelal een lach van oor tot oor. Degenen die minder tevreden zijn geven vooral aan dat dit ligt aan de "onnodig" lange afspeeltijd, die elf minuten langer is dan de originele film.

Kijken
Smile 2 met onder anderen Scott, Rosemarie DeWitt, Kyle Gallner, Dylan Gelula en Lukas Gage is vanaf vandaag te zien in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook
Eerste reactie op 'Gladiator II': top of flop?
Regisseur Ridley Scott noemt het Hollywoodspektakel zelf de "beste film die hij ooit heeft gemaakt."... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair