Hoe heeft iedereen deze 'Indiana Jones'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Indiana Jones'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Een overduidelijke en grote X, die daarna bijna niet meer te zien is.

Steven Spielberg heeft ons al heel wat pareltjes geleverd. Hier hoort ook Indiana Jones and the Last Crusade bij. Ondanks het feit dat dit een van de meest geliefde avonturenfilms aller tijden is, is deze niet foutloos. De regisseur zag namelijk een grote blooper over het hoofd.

In dit Indiana Jones-hoofdstuk, dat in 1989 verscheen, gaat de geliefde Indy (natuurlijk gespeeld door Harrison Ford) op zoek naar de Heilige Graal. Hij staat er echter niet alleen voor, aangezien hij wordt bijgestaan door zijn vader Henry Jones (Sean Connery).

Aparte locatie
Het avontuur brengt vader en zoon op verschillende locaties over de hele wereld, waar zij valstrikken, raadsels en vijanden tegenkomen. Een van de meest opvallende scènes vindt plaats in een Venetiaanse kerk, maar niet om de goede redenen.

Hier ontdekt Indy een grote, opvallende X op de vloer. Volgens de aanwijzingen in de zoektocht moet hij precies daar graven. Opvallend is dat de gigantische X plotseling verdwenen is wanneer er begonnen wordt met graven.

Blooper
Het gaat hier om een continuïteitsfout, maar zo maakte Spielberg er nog wel een paar. Wanneer Indy in de catacomben zwemt, komt hij droog het water uit en heeft hij enkel en alleen nat haar. Dit zijn slechts twee voorbeelden uit een lange lijst.


Ondanks deze fout is Indiana Jones and the Last Crusade nog steeds een enorm populaire film. De humor, de actie, en vooral de chemie tussen Ford en Connery, zorgen ervoor dat deze film een echte klassieker is. Critici en fans waren lovend over de film, die nog steeds als een van de beste in de Indiana Jones-reeks wordt gezien.

Ook interessant
Hoe heeft iedereen deze 'Braveheart'-blooper over het hoofd kunnen zien?
Mel Gibson heeft al heel wat films gemaakt, maar zijn bekendste werk is toch wel zonder enige twijfel Braveheart. Deze film werd uitstekend onthaald, maar...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair