Hoe heeft iedereen deze 'Braveheart'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Braveheart'-blooper over het hoofd kunnen zien?

De beste film van en met Mel Gibson, maar dan wel met de nodige fouten.

Mel Gibson heeft al heel wat films gemaakt, maar zijn bekendste werk is toch wel zonder enige twijfel Braveheart. Deze film werd uitstekend onthaald, maar dat betekent niet dat deze perfect is. Gibson zag namelijk enkele foutjes over het hoofd.

In dit pareltje uit 1995 kruipt Gibson in de huid van William Wallace, een Schotse held die in de 13de eeuw in opstand kwam tegen de Engelse overheersing. Wallace is uit op wraak, nadat zijn vrouw op brute wijze wordt vermoord door de Engelsen.

Succes
Wallace verzamelt een leger van Schotse strijders om zich heen. Samen gaan ze een gewelddadige strijd aan, in de hoop zich te kunnen ontdoen van hun Engelse heersers. Gibson nam niet alleen de hoofdrol voor zijn rekening, maar ook de regie.

Dit bleek een schot in de roos te zijn. Braveheart werd op alle fronten een groot succes. Zo werd de blockbuster sterk onthaald door zowel de filmcritici als de 'gewone bioscoopgangers', was het een box-office kraker en won het vele prestigieuze filmprijzen, waaronder maar liefst 5 Oscars.

Foutje
Ondanks het feit dat de film werd geprezen om de intense veldslagen en de emotionele momenten, werden er ook meerdere fouten gemaakt in Braveheart. Een van de meest opvallende bloopers is toch wel een scène waarin een acteur een modern polshorloge draagt.


In een tijd waarin horloges nog niet eens bestonden, springt dit moderne accessoire natuurlijk meteen in het oog. Hoewel Braveheart een van de meest geliefde historische films is, laat dit zien dat zelfs een meesterwerk als dit niet immuun is voor kleine slippertjes. Het bleef echter niet bij een enkele fout...

Ook interessant
Hoe heeft iedereen deze 'Gladiator'-blooper over het hoofd kunnen zien?
Op dit moment heeft bijna elke filmfanaat het over Gladiator II, het vervolg op het meesterwerk Gladiator. Hoewel laatstgenoemde een geweldige film is, is hij niet perfect. Ridley Scott heeft namelijk...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair