Hoe heeft iedereen deze 'Gladiator'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Gladiator'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Een gasfles op een oude strijdwagen... Dat bestond natuurlijk nog niet.

Op dit moment heeft bijna elke filmfanaat het over Gladiator II, het vervolg op het meesterwerk Gladiator. Hoewel laatstgenoemde een geweldige film is, is hij niet perfect. Ridley Scott heeft namelijk enkele bloopers over het hoofd gezien.

Gladiator is in de ogen van menig cinefiel een van de meest geliefde films aller tijden. De film vertelt een verhaal over moed, verraad en wraak in het oude Rome. Centraal staat de Romeinse generaal Maximus, die wordt verraden door Commodus, de corrupte zoon van de keizer.

Arena
Nadat Commodus zijn vader uit de weg ruimt wil hij ook Maximus laten executeren. Hij weet echter te ontsnappen en belandt als slaaf in de arena. Hij heeft nog maar een enkel doel: wraak nemen op de man die hem alles heeft ontnomen.

Maximus groeit al snel uit tot een van de meest geliefde gladiatoren in Rome. Hij weet het ene na het andere gevecht te winnen, maar tijdens een intense strijdscène valt het wel iets heel merkwaardigs op...

Blooper
Op een gegeven moment kantelt een strijdwagen in de arena, maar de oplettende kijker kan op dat moment een gasfles spotten achterop de wagen. Dit moderne hulpmiddel werd door Scott en co. gebruikt voor de special effects, maar had natuurlijk niet in beeld moeten komen. Let maar goed op tijdens 2:14.


Ondanks het feit dat Gladiator een pareltje is, zitten er toch meerdere fouten in de blockbuster. Zo zit er bijvoorbeeld ook aan het begin van de film een historische fout en zie je in een scène zelfs een cameraman staan in de arena.

Ook interessant
Hoe heeft iedereen deze 'Harry Potter'-blooper over het hoofd kunnen zien?
Harry Potter is een van de geliefdste filmfranchises aller tijden, maar het was natuurlijk wel te verwachten dat als er zoveel films worden gemaakt dat hier dan kleine foutjes in...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair