Deze briljante misdaadthriller is een van de beste remakes aller tijden

Deze briljante misdaadthriller is een van de beste remakes aller tijden

Martin Scorsese leverde in 2006 een van de beste remakes ooit.

Remakes zullen altijd onderwerp van discussie zijn onder veel filmfans. Soms worden ze onnodig of creatief armoedig genoemd, terwijl andere remakes als beter worden beschouwd dan het originele werk waarop ze zijn gebaseerd. Een voorbeeld van een remake die absoluut de moeite waard is, is The Departed.

De legendarische Martin Scorsese kwam in 2006 met The Departed, een remake van Infernal Affairs. Dit is en blijft een van de beste remakes in de filmgeschiedenis.

Verhaal
South Boston-agent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) gaat undercover om de organisatie van gangsterleider Frank Costello (Jack Nicholson) te infiltreren. Terwijl Billy het vertrouwen van de maffiosi wint, infiltreert een beroepscrimineel genaamd Colin Sullivan (Matt Damon) de politie en rapporteert over de activiteiten aan zijn syndicaatbazen.

Wanneer beide organisaties erachter komen dat ze een mol in hun midden hebben, moeten Billy en Colin elkaars identiteit achterhalen om hun eigen leven te redden.

Infernal Affairs
The Departed is een remake van de Hongkong actiethriller Infernal Affairs. De insteek is dan ook hetzelfde: de film volgt een undercoveragent van de politie van Hongkong die een triade infiltreert en een andere politieagent die in het geheim spioneert voor dezelfde triade.


Hoewel The Departed onwijs werd goed ontvangen en veel prijzen won, vond Infernal Affairs-co-regisseur Andrew Lau dat het niet aan zijn film kon tippen: "Natuurlijk vind ik de versie die ik maakte beter, maar de Hollywoodversie is ook behoorlijk goed. Scorsese maakte de Hollywoodversie meer afgestemd op de Amerikaanse cultuur."

Whitey Bulger
The Departed is ook deels gebaseerd op de echte Winter Hill Gang uit Boston. Frank Costello, het personage dat wordt vertolkt door Nicholson in de film, is gebaseerd op Whitey Bulger. Bulger was een van de leiders van de Winter Hill Gang.


In 2015 verscheen er een biopic over Whitey Bulger genaamd Black Mass. In deze film werd hij gespeeld door Johnny Depp.

NieuwsFilm

meest populair