Een bloedmooie sekswerker beleeft wild avontuur in het gedurfde en bejubelde 'Anora'

Een bloedmooie sekswerker beleeft wild avontuur in het gedurfde en bejubelde 'Anora'

"Een nieuw soort liefdesverhaal" aldus NEON over de romantische dramedy.

NEON heeft zojuist de trailer uitgebracht van hun gedurfde combinatie van Assepoester en Pretty Woman, geschreven en geregisseerd door Sean Baker en met in de hoofdrol Mikey Madison als een jonge sekswerker.

Anora, volgt Ani (Madison), een sekswerker uit Brooklyn wiens leven een onverwachte wending neemt na een ontmoeting met de zoon van een Russische miljardair, met wie ze impulsief besluit te gaan trouwen.

Het sprookje valt in duigen
"Wanneer de rijke ouders van de zoon echter lucht krijgen van de verbintenis, sturen ze hun handlangers om het huwelijk te ontbinden, wat een wilde achtervolging door de straten van New York in gang zet," aldus de synopsis.

De romantische dramedy won tijdens het Cannes Filmfestival 2024, de felbegeerde Palme d'Or Award en was de eerste Amerikaanse film die won sinds Terrence Malicks Tree of Life in 2011.

Het lijkt op
Na de première werd de film vergeleken met Pretty Woman uit 1990 en tijdens het Toronto International Film Festival 2024, gaf Baker aan Indiewire toe dat er "zeker" overeenkomsten zijn tussen de twee films.



"Eerlijk gezegd had ik dat pas halverwege de productie door toen iemand het aankaartte en ik dacht: 'Oh, oké. Ja, dat zie ik.' Maar ik wilde er niet door beïnvloed worden," vertelde de regisseur.

Eind deze maand
Anora is vanaf 31 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.




NieuwsFilm

meest populair