Anne Hathaway over haar beroemde naaktscène: "Ik was misschien iets té enthousiast"

Anne Hathaway over haar beroemde naaktscène: "Ik was misschien iets té enthousiast"

De actrice ging twee keer uit de kleren en dan wel met Jake Gyllenhaal.

Anne Hathaway is al decennia lang een van de grootste namen in Hollywood. De actrice wist hoge ogen te gooien in diverse films. Zo won ze zelfs een Oscar voor haar glansrol in Les Miserables. Voor sommige films ging de actrice behoorlijk ver.

Zo was de actrice in 2005 te zien in de sterk onthaalde Brokeback Mountain. De film draait voornamelijk om de relatie tussen twee jonge mannen, die jarenlang een geheime relatie hebben.

Intens
Een van deze hoofdrollen wordt vervuld door Jake Gyllenhaal, die in de huid kruipt van Jack Twist (een rol die oorspronkelijk naar Mark Wahlberg had moeten gaan, maar hij zag hier voor deze reden toch vanaf).

In Brokeback Mountain is Twist getrouwd met Lureen Newsome (Hathaway). De twee acteurs moesten hiervoor de nodige pikante scènes opnemen, maar deden hier met Love and Other Drugs nog een schepje bovenop.

Meer
Ook voor deze komische dramafilm uit 2010 moest Hathaway uit de kleren, wederom met Gyllenhaal. De actrice liet zich hier al eerder over uit: "Ik zal niet ontkennen dat ik me van tevoren wel nerveus voelde".


"Soms word ik dan ook gevraagd waarom ik het deed, maar het was in mijn ogen voor beide verhalen cruciaal. Het toont de kwetsbaarheid en de emoties van je personage. Het was eng om te doen, maar als acteur moet je soms uit je comfortzone stappen".

Gewoonte
Grappig genoeg wende Hathaway er snel aan. Zo verscheen de actrice op een gegeven moment zelfs volledig naakt op de filmset terwijl dit niet eens nodig was: "Ik had enkel en alleen een lange jas aan en dat was het".


"Toen action werd geroepen trok ik deze uit, maar het ging om een petitie. Ik verscheen dus onnodig naakt voor een hele groep mensen. Iedereen was het echter al zo gewend dat het niemand meer choqueerde, maar misschien was ik op dit moment wel iets 'te enthousiast'".

Ook interessant
Eva Mendes over haar beroemde naaktscène: "Ik wilde zelf uit de kleren gaan"
De laatste jaren doet Eva Mendes het rustiger aan wat betreft acteren. De actrice wil zich meer focussen op haar familie, maar sluit niet uit dat ze nog eens terugkeert naar Hollywood. Ze geniet er...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair