Eva Mendes over haar beroemde naaktscène: "Ik wilde zelf uit de kleren gaan"

Eva Mendes over haar beroemde naaktscène: "Ik wilde zelf uit de kleren gaan"

De actrice vond dat het goed paste bij haar 'Training Day'-personage.

De laatste jaren doet Eva Mendes het rustiger aan wat betreft acteren. De actrice wil zich meer focussen op haar familie, maar sluit niet uit dat ze nog eens terugkeert naar Hollywood. Ze geniet er namelijk nog steeds van, maar niet elke acteerklus was even makkelijk.

Een van Mendes' eerste rollen kwam namelijk in de uitstekende Training Day. In dit pareltje van Antoine Fuqua zijn de hoofdrollen weggelegd voor Ethan Hawke en Denzel Washington. Laatstgenoemde won zelfs een Oscar voor zijn glansrol.

Rol
Hoewel Mendes geen gigantisch aandeel heeft in de film, is haar scène de nodige kijkers bijgebleven. De actrice is in de film te zien als Sara en gaat in haar korte rol zelfs uit de kleren. Grappig genoeg kwam zij zelf met dit voorstel.

Normaal gesproken vraagt een regisseur aan zijn cast of ze hiermee akkoord gaan, maar Mendes vroeg juist aan Fuqua of ze een naaktscène mocht opnemen. Zij wist de regisseur te overtuigen, want hij ging hiermee akkoord.

Reactie
De actrice liet zich er al eerder over uit: "Ik stapte op Antoine af om te vragen of dit mocht en kon. Ik heb nooit een probleem gehad met naakt te laten zien, maar dan moet het wel voor een goede reden zijn en passen bij het verhaal".


"Ik ben zeker geen exhibitionist, maar ik ben bereid heel ver te gaan voor mijn kunst. Ik vond dit dan ook passen bij Sara en dacht dat het verhaal hierdoor beter zou worden". De film, mede dankzij Mendes' korte maar imposante rol, werd een groot succes.

Ook interessant
Charlize Theron over haar beroemde naaktscène: "Het was nodig voor het verhaal"
Charlize Theron heeft al heel wat topfilms gemaakt. Meer dan 20 jaar geleden, in 2003 om precies te zijn, zette ze misschien wel de beste rol van haar carrière neer met...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair