Charlize Theron over haar beroemde naaktscène: "Het was nodig voor het verhaal"

Charlize Theron over haar beroemde naaktscène: "Het was nodig voor het verhaal"

De actrice had er geen moeite mee en vond het zelfs essentieel voor het verhaal.

Charlize Theron heeft al heel wat topfilms gemaakt. Meer dan 20 jaar geleden, in 2003 om precies te zijn, zette ze misschien wel de beste rol van haar carrière neer met Monster. Dit was echter wel allesbehalve een makkelijke rol om te spelen.

De actrice wordt vaak toegerekend tot de knapste vrouwen in Hollywood, maar in Monster is Theron onherkenbaar. In deze biografische film kruipt zij in de huid van Aileen Wuarnos, een seriemoordenaar die in de jaren tachtig maar liefst zeven mannen in Florida vermoordde.

Transformatie
Om deze rol overtuigend neer te zetten moest Theron ver gaan. Wuornos was een complexe vrouw, die werkte als prostituee en uiteindelijk de doodstraf kreeg. De film volgt haar moeilijke leven, haar relatie met Selby (Christina Ricci) en hoe ze terechtkwam in de wereld van geweld en moord.

Theron wilde zich zo goed mogelijk in kunnen leven in Wuornos. De actrice onderging dan ook een enorme fysieke transformatie. Zo kwam ze behoorlijk veel kilo's aan en droeg ze een gigantische laag make-up. Ook moest ze voor de film meerdere naaktscènes opnemen.

Impact
Het zijn geen sensuele scènes, maar in de ogen van Theron wel cruciaal voor het verhaal. Zo zei de actrice al eerder: "Naaktscenes hoeven niet altijd 'sexy' te zijn. Ze waren hier echter wel een belangrijk onderdeel van het verhaal, om de harde werkelijkheid van Wuornos' leven te tonen".


"Het was een van de moeilijkste maar tegelijkertijd meest bevredigende ervaringen van mijn carrière. Ik voelde het als mijn verantwoordelijkheid om Wuornos zo eerlijk moeilijk neer te zetten, zelfs als ik daarvoor uit de kleren moest gaan".

Resultaat
Monster werd uitstekend ontvangen, maar dit is voornamelijk te danken aan Therons indrukwekkende acteerprestatie. Ze won dan ook een Oscar voor haar glansrol en werd geprezen voor haar moedige en kwetsbare vertolking van Wuornos.


Ook interessant
Jessica Brown Findlay over haar beroemde naaktscène: "Ik had nee moeten zeggen"
Jessica Brown Findlay is nu al enkele jaren hard op weg om een grote naam te worden in de filmwereld. De actrice brak al op jonge leeftijd door, maar een van haar eerste...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair