Mark Wahlberg liet deze toprol aan zich voorbij gaan: "Toch nog wel spijt van"

Mark Wahlberg liet deze toprol aan zich voorbij gaan: "Toch nog wel spijt van"

De acteur was van mening dat hij de rol niet overtuigend genoeg over zou kunnen brengen.

Mark Wahlberg wist hoge ogen te gooien in diverse films. Denk bijvoorbeeld maar aan The Departed en The Fighter, om er maar een paar te noemen. Toch liet hij een project aan zich voorbij gaan, terwijl dit misschien wel een van zijn beste films had kunnen worden.

Wat blijkt, Wahlberg werd gevraagd voor de 2005 parel Brokeback Mountain. Dit romantische drama van regisseur Ang Lee gaat over de geheime jarenlange relatie tussen twee cowboys, genaamd Ennis Del Mar en Jack Twist.

Verhaal
De film draait om hun emotionele maar tegelijkertijd gecompliceerde band en de uitdagingen die hierbij komen kijken. In de conservatieve samenleving waar zij zich bevinden wordt hun liefde namelijk niet geaccepteerd.

Lee wilde oorspronkelijk Wahlberg strikken voor de rol van Jack Twist. De acteur besloot echter niet te tekenen voor de film. De reden hiervoor? Wahlberg voelde zich ongemakkelijk bij het script en vond zichzelf niet geschikt voor de rol.

Reactie
Zo zei Wahlberg al eerder: "Ik herinner me dat ik het script kreeg opgestuurd, dit las en dacht: 'Wow, dit is best intens...' Ik voelde me destijds gewoon niet echt op mijn gemak om die rol op dat moment te spelen".


De acteur liet ook weten dat zijn besluit deels werd beïnvloed door zijn geloof. Wahlberg groeide namelijk op in een streng katholiek gezin: "Het was een andere tijd voor mij. Ik wist niet of ik klaar zou zijn om zo'n rol met zulke controversiële thema's goed neer te zetten".

Spijt
Lee kwam vervolgens terecht bij Jake Gyllenhaal, die veel lof kreeg voor zijn vertolking. Niet alleen werd Brokeback Mountain een belangrijke film in de discussie over LGBTQ+-representatie in Hollywood; de film werd ook uitstekend onthaald en won maar liefst drie Oscars.


Wahlberg heeft er dan ook enigszins spijt van dat hij de rol niet accepteerde: "Als ik nu terugkijk, zou ik misschien wel anders hebben gehandeld. Destijds paste het gewoon niet bij mij en Jake heeft het geweldig gedaan".

Ook interessant
Mark Wahlberg heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik hoop dat God mij vergeeft"
Mark Wahlberg is al decennialang een grote naam in Hollywood. De acteur wist hoge ogen te gooien in diverse films, maar de film die hem juist zo beroemd maakte vindt...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair