Lex Luthor (Nicholas Hoult) in nieuwe 'Superman' werkt "op zoveel niveaus"

Lex Luthor (Nicholas Hoult) in nieuwe 'Superman' werkt "op zoveel niveaus"

James Gunn bespreekt de stripboeken die zijn versie van de schurk hebben beïnvloed.

Lex Luthor is misschien wel Supermans bekendste schurk, en ook in de nieuwe Superman-film gaat hij een rol spelen. Deze keer wordt hij gespeeld door Renfield-acteur Nicholas Hoult.

Regisseur James Gunn werd op Threads gevraagd over de stripboeken die zijn versie van Luthor hebben beïnvloed. De filmmaker gaf daarop een breed antwoord.

Invloeden
"God, er zijn er zoveel," aldus Gunn. "Lex is een van mijn favorieten - hij werkt op zoveel niveaus - en het was een genot om hem op het scherm te brengen met de ongelooflijke Nicholas Hoult."

Hij gaat verder: "Enkele van de invloeden waren natuurlijk All-Star Superman, Azzarello's Luthor en het roekeloze wetenschappelijke genie uit de jaren '50 en '60." Gunn heeft All-Star Superman al vaker opgegeven als grote invloed op zijn film.

Nicholas Hoult
Afgelopen zomer kwamen er al setfoto's uit van Hoult als Luthor. Hoult was te zien met bloed op zijn hoofd en het leek erop dat de acteur in een actiescène had meegespeeld.

Post by @jamesgunn
View on Threads


Superman staat nog steeds op de planning voor aankomende zomer. De film is vanaf 11 juli 2025 in de Nederlandse bioscoopzalen te zien.

NieuwsFilm

meest populair