'Thunderbolts*' heeft een opvallende link met zowel 'The Avengers' als 'Loki'

'Thunderbolts*' heeft een opvallende link met zowel 'The Avengers' als 'Loki'

'Thunderbolts' lijkt een belangrijke rol te bevatten voor de mysterieuze scepter van Loki.

Fans van het Marvel Cinematic Universe (MCU) hebben een opvallende verwijzing naar de eerste Avengers-film ontdekt in de teaser trailer van Thunderbolts. Het antihelden-team maakt binnenkort zijn debuut in het MCU, en de nieuwe film lijkt een belangrijke connectie te bevatten met Loki en The Avengers.

In de Thunderbolts-trailer zien we Valentina (Julia Louis-Dreyfus) en Bucky Barnes (Sebastian Stan) een tentoonstelling bezoeken over de Battle of New York. Deze slag, waar de Avengers voor het eerst samenkwamen om Loki en de Chitauri te verslaan, is een belangrijk moment in de MCU-geschiedenis.

Het verhaal van Loki's scepter
Een opvallend detail is Loki's scepter, die in een vitrine bij de trap staat. Deze scepter werd gebruikt om onder andere Hawkeye en Erik Selvig te manipuleren, en bevatte de Mind Stone, een belangrijk element in de Avengers-films.

Loki ontving de scepter van Thanos tijdens zijn poging om de aarde te veroveren, en gebruikte het om de geesten van zijn bondgenoten te beheersen. De scepter dook later op in Avengers: Age of Ultron, waar Hydra onder leiding van Baron von Strucker experimenten uitvoerde op Wanda en Pietro Maximoff, wat hen hun superkrachten gaf.

Een Nieuwe Eigenaar voor de Scepter?
In Avengers: Age of Ultron werd de scepter later gebruikt door Tony Stark en Bruce Banner om het Ultron-programma te voltooien. Uiteindelijk werd onthuld dat de scepter de Mind Stone bevatte, die later een cruciale rol zou spelen in de verhaallijn van Vision en zijn confrontatie met Thanos in Avengers: Infinity War.



Het lijkt erop dat Loki's scepter nu een plekje heeft gevonden in een tentoonstelling gewijd aan de Battle of New York. Er wordt gespeculeerd dat Valentina misschien de nieuwe mysterieuze eigenaar is van Avengers Tower, en mogelijk ook de nieuwe bezitter van de scepter. De vraag blijft of de scepter alleen een tentoonstellingsstuk is, of dat Valentina plannen heeft om het krachtige object opnieuw te gebruiken. Fans zullen moeten afwachten tot Thunderbolts in de bioscopen verschijnt op 2 mei 2025.

NieuwsFilm

meest populair