Ben Afflecks opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film als regisseur én acteur"

Ben Afflecks opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film als regisseur én acteur"

Hij is van mening dat 'The Town' meer aandacht en lof verdient.

Ben Affleck is al een lange tijd een grote naam in de filmwereld. Zo is hij al decennialang actief als schrijver, acteur en regisseur. Hij wist vaker hoge ogen te gooien, maar een van zijn films verdient in zijn ogen meer aandacht.

Het gaat hier om de misdaadfilm The Town uit 2010. Niet alleen werd dit verhaal mede geschreven door Affleck, hij nam ook de hoofdrol én de regie voor zijn rekening. In de film kruipt hij in de huid van Doug MacRay.

Verhaal
MacRay is een bankovervaller uit Boston, die samen met zijn criminele vrienden bank na bank berooft. Tijdens een van hun overvallen ontvoeren ze een bankmanager, Claire (Rebecca Hall). Later krijgt Doug een relatie met haar, zonder dat zij weet dat hij haar ontvoerder is.

De politie komt echter steeds meer op het pad van MacRay en zijn team. MacRay moet vervolgens een keuze maken: blijft hij in het criminele leven zitten dat hij zo goed kent of probeert hij toch voor een nieuwe toekomst te gaan?

Ontvangst
The Town werd sterk ontvangen. Niet alleen kreeg Affleck veel lof, Jeremy Renner werd zelfs bekroond met een Oscarnominatie. Ook aan de box-office deed de film het goed. Toch vindt Affleck dat de film beter verdient.


Affleck liet zich er al eerder over uit: "Het werd nooit echt een blockbuster of klassieker zoals bijvoorbeeld 'Argo'. Het is echter in mijn ogen een hele goede film. Het gaat niet alleen om de actie, maar ook om de mensen, hun relaties en hun innerlijke strijd. Dat maakt het voor mij zo bijzonder".

Spijt
Zo vervolgt de acteur: "Ik vind dat 'The Town' vaak wordt overschaduwd door andere heist-films. Ik ben echter trots op wat we geleverd hebben. Het was voor mij belangrijk om een rauw en echt portret te leveren van mensen die vastzitten in hun omstandigheden. Het is een film met veel emotionele diepgang".



Ook interessant
Christopher Nolans opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film"
Christopher Nolan heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Vorig jaar was het weer raak met de grote Oscarwinnaar Oppenheimer. Toch vindt de regisseur zelf dat een van zijn...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair