Christopher Nolans opmerkelijke keuze:  "Dit is misschien wel mijn beste film"

Christopher Nolans opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film"

Nee, het gaat hier niet om Inception, Interstellar of een van zijn Batman-films.

Christopher Nolan heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Vorig jaar was het weer raak met de grote Oscarwinnaar Oppenheimer. Toch vindt de regisseur zelf dat een van zijn beste films vaak over het hoofd wordt gezien.

Als je aan Nolan denkt, kom je waarschijnlijk snel terecht bij Inception, Interstellar of zijn The Dark Knight-trilogie. De filmmaker zelf vindt zijn 2006 blockbuster The Prestige een van zijn meest bijzondere werken.

Verhaal
Centraal in het psychologische drama staan twee rivaliserende goochelaars in het Victoriaanse tijdperk. Het gaat hier om Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale). Hun aanvankelijke vriendschappelijke competitie groeit al snel uit tot een bittere rivaliteit.

Beide mannen raken geobsedeerd door het geheim van elkaars beste truc en zijn bereid hierin heel ver te gaan om achter de waarheid te komen. Hun ontmoetingen worden gevaarlijker en dodelijker. Zelfs de levens van degenen die hen omringen komen vervolgens in gevaar...

Lof
Nolan zelf is trots op het werk dat hij geleverd heeft: "Films zelf zijn een illusie. Je verleidt het publiek als het ware om in iets te geloven wat eigenlijk nep is, en dat is precies wat een goochelaar doet".


"Het is voor mij ook een speciale film. Niet alleen is het een persoonlijk verhaal, omdat het gaat over de prijs van creativiteit en succes, maar het is ook een van mijn meest complete films. Het daagt het publiek uit te blijven denken tot het einde. Ik geniet van deze gelaagdheid".

Ontvangst
Hoewel The Prestige niet de enorme box-office cijfers behaalde zoals sommige van zijn andere films deden, kreeg het lovende kritieken. Recensenten prezen de complexe verhaallijnen, sterke acteerprestaties en de verrassende wendingen.


De film werd genomineerd voor twee Oscars, voor cinematografie en art direction, maar wordt vaak gezien als een ondergewaardeerde parel in Nolans filmografie. Heb je interesse? Kijk The Prestige dan nu op Pathé Thuis.

Ook interessant
Tom Hardy's opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel de beste rol van mijn carrière"
Tom Hardy heeft al vele topfilms gemaakt. De geliefde acteur wist hoge ogen te gooien in blockbusters als Inception, Warrior en Legend om er maar een paar te noemen. Volgens...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair