Tom Hardy's opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel de beste rol van mijn carrière"

Tom Hardy's opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel de beste rol van mijn carrière"

Nee, het gaat hier niet om topfilm 'Inception' of de geliefde serie 'Peaky Blinders'.

Tom Hardy heeft al vele topfilms gemaakt. De geliefde acteur wist hoge ogen te gooien in blockbusters als Inception, Warrior en Legend om er maar een paar te noemen. Volgens Hardy zelf wordt een van zijn beste films vaak over het hoofd gezien.

Het gaat hier om Bronson uit 2008, een van de films die zijn carrière heeft gelanceerd. Deze film vertelt het verhaal van de beruchte Britse crimineel Charles Bronson. De film is gebaseerd op het leven van Michael Peterson, die bekend staat als 'de meest gewelddadige gevangene van Groot-Brittannië'.

Complex
De film volgt Bronsons leven, zijn misdaden maar voornamelijk zijn drang naar bekendheid. Hardy moest hem dan ook neerzetten als een complex, explosief en bijna absurd personage, maar genoot hier zelf enorm van.

Zo zei de acteur zelf al eerder: "Ik zag het als een buitenkans om een zeer dynamisch personage te spelen. Bronson is altijd op zoek naar aandacht, en dat maakt hem zowel fascinerend als gevaarlijk. Het is zonder twijfel een van de meest uitdagende maar tegelijkertijd beste rollen van mijn carrière".

Lof
Hardy transformeerde zijn lichaam volledig voor de rol, door intensieve training en gewichtstoename, om Bronsons imposante fysiek na te bootsen. Hoewel de film zelf gemengd werd ontvangen, waren critici wel diep onder de indruk van Hardy's acteerprestatie.


Zo wordt gezegd dat de acteur de film op zijn schouders droeg met zijn intense en charismatische vertolking, die vaak wordt omschreven als 'hypnotiserend' en 'onvergetelijk'. Toch was de film zelf controversieel vanwege de gewelddadige inhoud en het gebrek aan een traditionele verhaallijn.

Ook interessant
Leonardo DiCaprio's opmerkelijke keuze: "Dit is een van de beste films van mijn carrière"
Leonardo DiCaprio wordt door menig filmfanaat gezien als dé beste acteur die er in Hollywood rondloopt. De acteur wist hoge ogen te gooien is de nodige meesterwerken, maar...[Lees verder]

NieuwsFilm