Leonardo DiCaprio's opmerkelijke keuze: "Dit is een van de beste films van mijn carrière"

Leonardo DiCaprio's opmerkelijke keuze: "Dit is een van de beste films van mijn carrière"

De acteur heeft al heel wat moois gemaakt, maar deze film verdient volgens hem meer aandacht.

Leonardo DiCaprio wordt door menig filmfanaat gezien als dé beste acteur die er in Hollywood rondloopt. De acteur wist hoge ogen te gooien is de nodige meesterwerken, maar volgens DiCaprio zelf wordt een van zijn beste films vaak over het hoofd gezien.

Als je denkt DiCaprio's oeuvre, is de kans groot dat je pareltjes opnoemt als Inception, The Departed en The Revenant. Voor laatstgenoemde won de acteur (eindelijk) zijn eerste Oscar. DiCaprio heeft zelf een diepe waardering voor een iets minder bekende film: Revolutionary Road.

Verhaal
Deze film werd gemaakt door Sam Mendes (eveneens bekend van Skyfall en 1917). Centraal staat het jonge echtpaar Frank en April Wheeler, gespeeld door DiCaprio en Kate Winslet.

Het koppel leeft in een buitenwijk van Connecticut gedurende het midden van de jaren 50. Geheel vlekkeloos verloopt dit echter niet. Zij hebben veel moeite om hun eigen problemen op te lossen terwijl ze ook nog proberen twee kinderen op te voeden.

Lof
DiCaprio heeft al eerder laten weten dat dit, in zijn ogen, een van zijn beste werken is. De reden hiervoor? De acteur zegt dat zijn passie van de film voortkomt uit de intense en genuanceerde thema's die Revolutionary Road behandelt.


Niet alleen mocht hij opnieuw samenwerken met zijn Titanic-collega, het was deze keer een totaal andere context. DiCaprio zei dat de chemie tussen de twee zo sterk is dat ze elkaar niet alleen ondersteunen in het acteerwerk maar elkaar uitdagen om de lat hoger te leggen.

Reactie
Zo zei de hoofdrolspeler al eerder: "Ik werd vanaf het begin al meteen geraakt door de eerlijkheid en brutaliteit van de film. Het neemt lastige thema's als desillusie en vervreemding onder de loep. Het is een façade die de perfecte Amerikaanse droom afbreekt".


"Dit allemaal laat de emotionele en psychologische complexiteit van een huwelijk zien. Het was een emotionele rol voor mij om te spelen, maar ik hou daarvan, om dieper in de menselijke psyche verloren te gaan. Het is een hartverscheurend en rauw verhaal".

Ook interessant
Brad Pitts opmerkelijke keuze: "Dit is de beste film van mijn carrière"
Brad Pitt is al decennialang een van de geliefdste acteurs die er in Hollywood rondloopt. Hij heeft dan ook al heel wat pareltjes geleverd, maar de favoriete film van zijn...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair