Brad Pitts opmerkelijke keuze: "Dit is de beste film van mijn carrière"

Brad Pitts opmerkelijke keuze: "Dit is de beste film van mijn carrière"

Geen commerciële hit, maar zeker een onderschat meesterwerk dat meer aandacht verdient.

Brad Pitt is al decennialang een van de geliefdste acteurs die er in Hollywood rondloopt. Hij heeft dan ook al heel wat pareltjes geleverd, maar de favoriete film van zijn carrière verdient in zijn ogen veel meer aandacht.

Pitt heeft al heel veel moois gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Fight Club, Seven, Moneyball of zijn werk in Quentin Tarantino-films, hij heeft vaak genoeg aangetoond waarom hij een van de beste acteurs is. Toch zien we volgens hem vaak zijn beste werk over het hoofd.

Jesse James
Het gaat hier om The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford van regisseur Andrew Dominik. De film vertelt het verhaal van Jesse James, gespeeld door Pitt, de beroemdste outlaw van Amerika.

Hoewel hij vele berovingen en moorden pleegde, werd hij door velen gezien als een soort van Robin Hood, een charismatische rebel die zijn eigen regels erop nahield. Een van zijn grootste bewonderaars was Robert Ford (Casey Affleck), maar lang blijft het niet goed gaan tussen de twee...

Film
De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ron Hansen en staat bekend om zijn langzame tempo, gedetailleerde karakterstudies en verbluffende cinematografie door Roger Deakins. De wereldberoemde cinematograaf liet al eerder weten dat dit een van zijn beste werken is.


Pitt kan zich hier ook in vinden. De acteur heeft al vaker zijn bewondering uitgesproken voor deze film, niet alleen vanwege zijn eigen prestatie, maar vooral vanwege de artistieke integriteit en de visuele pracht. Hij beschouwt het dan ook als een van de films waar hij het meest trots op is.

Reactie
Zo zei Pitt al eerder: "Er is iets magisch aan de manier waarop Andrew Dominik het verhaal heeft verteld. Het is niet alleen een western, maar een diepgaande studie van roem, jaloezie en de complexe aard van heldendom".


"Het was een passieproject voor iedereen die erbij betrokken was. We wilden iets creëren dat echt en authentiek aanvoelde, en ik denk dat we daarin geslaagd zijn". Interesse in dit pareltje? Bekijk deze dan nu op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair