Behoorlijke domper: beide nieuwe Martin Scorsese-films onbepaalde tijd uitgesteld

Behoorlijke domper: beide nieuwe Martin Scorsese-films onbepaalde tijd uitgesteld

Zijn film over Jezus staat 'on hold' en zijn biopic over Frank Sinatra zou ook wel eens 'gecanceld' kunnen worden.

Martin Scorsese is niet meer de jongste. De wereldberoemde regisseur wordt later dit jaar alweer 82, maar hij maakt nog steeds behoorlijk veel films. Hij had er alweer twee op de agenda staan, maar helaas zullen beide projecten langer op zich laten wachten.

De geliefde filmmaker, die vorig jaar hoge ogen gooide met Killers of the Flower Moon, zit niet graag stil. Scorsese was namelijk begonnen met een film over Jezus, gebaseerd op het boek 'The Life of Jesus' van Shusaku Endo.

Meer
Daar blijft het niet bij. Scorsese was ook al bezig met een biopic over de legendarische zanger Frank Sinatra. Beide films zijn nu uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de opnames van start zullen gaan, maar dat zal pas op z'n vroegst in 2025 zijn.

Dit is zonde voor de grote Scorsese-fans, al helemaal aangezien afgelopen juli nog een artikel langskwam op FilmTotaal over zijn The Life of Jesus. Toen leek het erop dat hij hier vaart achter wilde zetten. Dit blijkt nu toch iets anders te lopen.

Afwachten
De reden hiervoor is nog onbekend. Wel doet een gerucht de ronde dat Scorsese zijn Sinatra film maar lastig van de grond krijgt vanwege het feit dat de Sinatra-familie weinig interesse heeft in een film over de zanger.



Scorsese zou namelijk een film willen maken over Frank Sinatra's relatie met Ava Gardner, waardoor een scheiding volgde met zijn vrouw, Nancy Barbato. Laatstgenoemde is de moeder van Tina, die nu over de rechten beschikt van de Sinatra's. Zij zou Scorsese's film willen tegenhouden, dus het is nog maar de vraag of deze biopic ooit het daglicht zal zien.

NieuwsFilm

meest populair