Bijzondere film is 'hardcore' kanshebber tijdens Gouden Kalveren Gala

Bijzondere film is 'hardcore' kanshebber tijdens Gouden Kalveren Gala

Tijdens een bijeenkomst van makers en jury werden zondag de nominaties voor de Gouden Kalveren bekendgemaakt

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Nederlands Film Festival in de Stadsgehoorzaal in Utrecht zijn zondag de nominaties voor de Gouden Kalveren bekendgemaakt. Grootverdiener is de film Hardcore Never Dies met tien nominaties.

De film, die gaat over twee broers die zich door de gabberbeweging in de jaren '90 manoeuvreren, maakt onder meer kans op de prijs voor beste speelfilm. Jim Deddes en Joes Brauers, de twee hoofdrolspelers, zijn beiden genomineerd voor beste hoofdrol.

Daarnaast maakt de film ook kans op Kalveren in de categorieën Beste Sound Design, Beste Muziek, Beste Camera, Beste Montage, Beste Production Design, Beste Costume Design en Beste Bijrol.



Beste Nederlandse film van het jaar?
In de beste film-categorie krijgen de gabbers concurrentie van debuutfilm Melk van Stephanie Kolk, familiefilm Jippie No More, Nederlandse Oscarinzending De Terugreis en de recent in première gegaande dramafilm De Jacht op Meral Ö.

Al deze films doen het ook goed bij de nominaties: Melk dingt mee naar vier beeldjes (met onder meer Frieda Barnhard in beste hoofdrol), De Terugreis naar drie (met onder meer Leny Breederveld in beste hoofdrol) en Jippie No More en De Jacht op Meral Ö naar elk twee.

Filmkritiek
Er werd tijdens de bekendmaking zelfs al een prijs uitgereikt. Een jury bestaande uit Jaap-Harm de Jong, Ronald Glasbergen en Niels van Arkel - die in de jury zat namens Filmtotaal - reikte de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek uit aan de film Torch Song van Jeroen Houben.

NieuwsFilm

meest populair