Ontroerende roadtripfilm 'De Terugreis' geselecteerd als Nederlandse Oscar-inzending

Ontroerende roadtripfilm 'De Terugreis' geselecteerd als Nederlandse Oscar-inzending

De film van Jelle de Jong met Leny Breederveld en Martin van Waardenburg door de Nederlandse Academy geselecteerd

"Hollywood...get ready for Leny Breederveld and Martin van Waardenberg". Zo opent regisseur Jelle de Jonge zijn Instagram-bericht om vervolgens bekend te maken dat De Terugreis is geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Academy Awards.

De Nederlandse Oscar Selectie Commissie (NOSC), waarin afgevaardigden van verschillende filmbrancheverenigingen en -organisaties vertegenwoordigd zijn, koos de film uit een selectie van acht Nederlandse films.

Op 17 december zal de Academy of Motion Picture Arts and Sciences zich gebogen hebben over de films die door de landen zijn ingezonden en weten we of De Terugreis ook de shortlist heeft gehaald. Mocht de film dat halen, zien we een maand later of er ook een nominatie in zit.




Ook op Netflix
Regisseur De Jonge heeft nog meer goed nieuws te melden, want de film is vanaf vrijdag (13 september) ook te zien op streamingdienst Netflix. Ook zullen verschillende filmzalen en bioscopen de komende weken de film weer gaan draaien. De film is al Gouden Film geworden en heeft inmiddels 250.000 mensen naar de zalen getrokken.

De film gaat over het koppel Jaap en Maartje, die een brief ontvangen van een oude vakantievriend. Jaap laat zich mopperend overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend.



NieuwsFilm