Franse en Italiaanse filmhuistoppers nu te zien op het grote scherm

Franse en Italiaanse filmhuistoppers nu te zien op het grote scherm

Twee drama's van topniveau uit Frankrijk en Italië die vanaf nu in de Nederlandse filmhuizen te zien zijn.

Claire Burger en Laura Luchetti zijn twee filmmakers die in het festivalcircuit erg lekker gaan met selecties op onder andere Cannes en Locarno.

Vanaf deze week kunnen we hun nieuwste titels in de cinema vinden. Beide films focussen zich op de innige connectie tussen twee jonge vrouwen.

Langue Etrangère
Fanny, een zeventienjarige scholiere uit Frankrijk, gaat op uitwisseling naar Duitsland. In Leipzig ontmoet ze haar penvriendin Lena, die even oud is als zij en zich al volop bezighoudt met politiek activisme.


Om indruk te maken op Lena verzint de verlegen Fanny een ander leven voor zichzelf, maar raakt al snel verstrikt in haar web van leugens.

La Bella Estate
De jonge Ginia is net vanuit het platteland naar Turijn verhuisd. Op zoek naar avontuur ontdekt ze de schitterende wereld van kunstenaars en begint ze een affaire met een schilder. Amelia, het model dat haar meeneemt naar de Boheemse wijken, is sensueel, vrij en anders dan iedereen die ze ooit heeft ontmoet.


Tijdens haar 'mooie zomer' geeft Ginia zich over aan haar eerste grote liefde, en viert ze de moed om echt zichzelf te zijn.

Langue Etrangère en La Bella Estate zijn vanaf 19 september te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair