Als je dit weet, dan kijk je 'Spider-Man: No Way Home' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Spider-Man: No Way Home' nooit meer

De enorm succesvolle blockbuster bevat en wel erg opvallend plotgat.

Spider-Man: No Way Home bewees na een dorre periode in de filmindustrie wegens COVID, dat men weer in staat was om naar de bioscoop te gaan om een nieuwe film te zien. De blockbuster wist bijna 2 miljard dollar om te zetten en is één van de succesvolste films ooit. Daarom is het opvallend dat het een groot plotgat bevat.

Hoe kan het dat Electro (Jamie Foxx) een van de schurken was die naar Peter Parkers (Tom Holland) universum werd geteleporteerd?

Multiversum
No Way Home is het kopstuk van Marvels 'Multiverse Saga', maar door de inclusie van het multiversum kan een verhaal al snel verwarrend worden of vol fouten zitten. In de film verzaakt Peter Parker/Spider-Man een spreuk van Doctor Strange, waardoor iedereen die de identiteit van Spider-Man kent, naar Tom Hollands universum wordt gestuurd.

De figuren die Parker aantreft zijn de laatsten die hij tegen wil komen; het zijn namelijk de schurken uit de universums van oude Spider-Man-films met Andrew Garfield en Tobey Maguire. Eén van deze schurken is Max Dillon/Electro, maar dit klopt eigenlijk van geen kant.

Plotgat
Het grote probleem met Electro's aanwezigheid, is dat hij in The Amazing Spider-Man 2 helemaal niet achter de identiteit van Spider-Man komt. Als we de logica van de film volgen, dan zouden vijanden als Green Goblin uit The Amazing Spider-Man 2 en Venom uit Spider-Man 3 juist naar Tom Hollands universum geteleporteerd moeten worden.


Maar omdat de meest geliefde Green Goblin al aanwezig is in de film en Tom Hardy de rol van Venom speelt, was er geen meerwaarde in het terug laten keren van de andere versies. Electro was juist wel een vijand die meer potentie had en een goede kandidaat was voor een MCU-makeover.

Toekomst
Het plotgat roept enige vraagtekens op, maar verpestte klaarblijkelijk niet de algemene kijkervaring van de fans. Een vierde Spider-Man-film met Tom Holland is officieel in de maak. Het enige wat we weten over dit vervolg, is dat Destin Daniel Cretton (Shang-Chi and the Legend of the Ten Ring) de regie van Jon Watts overneemt.


Het is nog de vraag of deze film een kleinschaliger verhaal vertelt, zoals het einde van No Way Home insinueert, of weer groots uitpakt met een multiversum-verhaallijn die gerelateerd is aan de komende Avengers of Sony's Venom-films.

NieuwsFilm