Michael Keaton in 'Beetlejuice Beetlejuice' is "viezer en ouder" volgens de kostuumontwerper

Michael Keaton in 'Beetlejuice Beetlejuice' is "viezer en ouder" volgens de kostuumontwerper

Om een nieuwe maar oudere versie van Beetlejuice te maken, nam kostuumontwerper Colleen Atwood het originele kostuum, ontworpen door Aggie Guerard Rodgers, en gebruikte het als basis.

Beetlejuice Beetlejuice-kostuumontwerper Colleen Atwood vertelde aan People over Michael Keatons iconische uiterlijk en hoe dit anders is in het vervolg.

"Hij is nu een oudere, zachtaardigere Beetlejuice. Hij zat [in de onderwereld] al een hele tijd te wachten. Hij was precies hetzelfde, alleen viezer, ouder en een beetje dikker," aldus Atwood.

De geest met het meeste vuil
Omdat Keatons personage al 36 jaar rondhing in de onderwereld, moest zijn gestreepte pak dit vertalen. Volgens de kostuumontwerpster moest de "stof kraken en zaten er veel nieuwe texturen en verschillende kleuren op"

En als kers op de taart heeft de ontwerpster "hem een ??beetje meer een buikje gegeven," legt ze uit. "We wilden echt dat het eruit zou zien alsof hij al heel lang in de onderwereld was."

"Ik zeg je, lieverd, ze betekende niets voor mij"
Niet alleen het gestreepte pak kreeg een make-over, ook het rode trouwpak van de bio-exorcist werd aangepakt.



"Het is een beetje volwassener, maar nog steeds cheesy," aldus Atwood, die vertelde dat het origineel meer aanvoelde als een "gala-pak".

Een eerste indruk
"We hebben uiteindelijk dat volwassenere pak gemaakt en daarna gewoon voor het iconische blouse met ruches gekozen."

Naast de twee bekende pakken is Keaton ook in nieuwe outfits te zien in het vervolg, maar hoe die kostuums eruit zien zullen we niet verklappen.

In de bioscoop
Beetlejuice Beetlejuice is nu te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm