Wat je moet weten over 'Beetlejuice Beetlejuice' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Beetlejuice Beetlejuice' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Tim Burton is weer terug met een vervolg op een van zijn bekendste films.

Na 36 jaar wachten is het deze week eindelijk zover: Beetlejuice Beetlejuice komt uit in de bioscoop. Tim Burtons passie voor regie is weer aangewakkerd dankzij deze film, waarin originele sterren Michael Keaton, Winona Ryder en Catherine O'Hara weer van de partij zijn.

De film ging onlangs al in première tijdens het Filmfestival van Venetië en werd zeer goed ontvangen.

Verhaal
Na een onverwachte familietragedie keren drie generaties van de familie Deetz terug naar Winter River. Nog steeds geplaagd door Beetlejuice (Michael Keaton), wordt het leven van Lydia (Winona Ryder) op zijn kop gezet wanneer haar rebelse tienerdochter, Astrid (Jenna Ortega), het mysterieuze model van de stad op zolder ontdekt en de poort naar het hiernamaals per ongeluk wordt geopend.

Met problemen die in beide rijken opdoemen, is het slechts een kwestie van tijd voordat iemand drie keer de naam van Beetlejuice zegt en de ondeugende demon terugkeert om zijn eigen soort chaos te ontketenen.

Vervolg
Na het succes van de originele Beetlejuice werd er al snel gewerkt aan een vervolg. Door de jaren heen hebben we gehoord over vervolgen die zich zouden afspelen in Hawaii, Parijs en zelfs het Wilde Westen. In 2022 werd Beetlejuice Beetlejuice officieel aangekondigd en werd bekend dat het zich op dezelfde locatie als de originele film af zou spelen.


Het geestenkoppel Adam en Barbara Maitland, gespeeld door Alec Baldwin en Geena Davis in de eerste film, zijn niet aanwezig in het vervolg. Burton verklaarde dat de Maitlands een maas in de wet gebruikten om hun voormalige huis te verlaten in de periode tussen de nieuwe film en de originele film.

Bijrollen en release
De terugkerende hoofdrolspelers worden bijgestaan door veel topacteurs in nieuwe bijrollen. Zo zijn Willem Dafoe, Monica Belluci, Justin Theroux en Danny DeVito ook van de partij.


Je ziet Beetlejuice Beetlejuice vanaf donderdag 5 september in de bioscoop. Wil je de originele Beetlejuice nog eens kijken van tevoren? Dat kan nu op HBO Max.

Ook interessant
Moet je blijven zitten na 'Beetlejuice Beetlejuice' voor een post-credits scène?
De laatste tijd is er veel te doen over Beetlejuice Beetlejuice. Michael Keaton en Tim Burton besloten meer dan 30 jaar later voor een vervolg te gaan. We hebben hier dus lang op moeten wachten, maar moet je ook iets... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair