Weer WOII voor Verhoeven

Zwartboek, de eerste film die Paul Verhoeven in tijden in Nederland maakte, was een groot succes. Misschien is het daarom dat hij heeft besloten nog een keer in de Tweede Wereldoorlog te duiken. Hij gaat de memoires van Fransman Guy Sayer, De Vergeten Soldaat, verfilmen. Dat boek, een klassieker in Frankrijk, is laatst nog door Nicolas Sarkozy gemeld als een van zijn lievelingsboeken.

Sayer was nog maar een tiener tijdens de oorlog, en moest voor de Duitsers vechten op het Oostfront. Michael Frost Beckner, die o.a. ook voor het script van Spy Game zorgde, heeft de memoires aangepast voor de film, en samen met zijn broer en Verhoeven zal hij de film ook produceren.

Het is niet het enige project waar Verhoeven mee bezig is. Zijn naam wordt genoemd in verband met The Thomas Crown Affair 2, de verfilming van het boek The Paper Boy (een film die geproduceerd wordt door Jan de Bont), The Winter Queen met Milla Jovovich en ook nog een Nederlands project, de verfilming van Knielen op een bed violen van Jan Siebelink.

Als het goed is, is hij dan ergens in 2009 aan De Vergeten Soldaat toe. De film zal op locatie in Oost-Europa worden gefilmd.

NieuwsFilm

meest populair