Om deze reden keerde Alec Baldwin niet terug in 'Beetlejuice 2'

Om deze reden keerde Alec Baldwin niet terug in 'Beetlejuice 2'

Volgens regisseur Tim Burton ligt het niet aan de controverse rondom het 'Rust'-incident.

Beetlejuice Beetlejuice-filmmaker Tim Burton ontving van sommige fans kritiek nadat Geena Davis en Alec Baldwin niet werden gecast in het vervolg van de originele film.

Baldwin en Davis hadden een prominente rol in het origineel als het spookachtige Maitland-stel dat te maken krijgt met familie Deetz en de titulaire kwelgeest.

Geesten worden niet ouder
Davis had haar eigen theorie waarom ze geen terugkeer maakte voor het vervolg, de actrice vertelde aan Entertainment Tonight dat het te maken heeft met haar leeftijd.

"Ik zit niet in het vervolg, want mijn theorie is dat geesten niet ouder worden. Niet dat ik dat ben geworden," aldus de actrice.

Focus
Volgens Burton heeft de uitsluiting van het stel niets te maken met het feit dat geesten niet ouder worden of met de controverse rondom Baldwin en zijn betrokkenheid bij de dood van Halyna Hutchins.


"Ik wilde niet zomaar elk hokje aanvinken. Hoewel ze zo'n geweldig integraal onderdeel van de eerste film waren, focuste ik me op iets anders," legt de regisseur uit.

Nu in de bioscoop
Beetlejuice Beetlejuice met onder andere Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara, Jenna Ortega, Willem Dafoe, Justin Theroux en Monica Bellucci is nu te zien in de bioscoop.

Ook interessant
Ophef rondom 'Beetlejuice Beetlejuice'-kus tussen twee acteurs met 'gigantisch' leeftijdsverschil
Beetlejuice Beetlejuice wordt tot nu toe sterk onthaald, maar er zit wel een momentje in de film waar sommige kijkers een... [Lees verder]

NieuwsFilm