De drie 'Dune'-films van Denis Villeneuve zijn geen trilogie: "Het voelt anders"

De drie 'Dune'-films van Denis Villeneuve zijn geen trilogie: "Het voelt anders"

De regisseur legt uit dat voornamelijk het derde deel anders is dan het eerste tweeluik.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Dune: Messiah, de derde Dune-film van regisseur Denis Villeneuve. Hij wil echter niet dat zijn drie films een trilogie genoemd worden.

Villeneuve besloot het eerste boek van Frank Herbert in twee delen te splitsen en maakte hier de eerste twee films van. Het tweede boek wordt dus de derde film. De filmmaker laat zich hier nu over uit en zegt hoe wij zijn reeks moeten zien.

Geen trilogie
Zo begint Villeneuve, eveneens bekend van andere pareltjes zoals Prisoners en Arrival: "Het is voor mij belangrijk dat mensen begrijpen dat de eerste twee films een tweeluik vormen. Het zijn twee films over het eerste boek".

"Die etappe zit er nu op. Ik ben nu bezig met een derde deel. Ik werk daar momenteel aan, maar het is geen trilogie. Dat klinkt misschien raar, maar als we terugkeren naar de Dune wereld wordt het iets verschillends en unieks, iets met zijn eigen identiteit".

Meer delen?
Villeneuve stopt hoe dan ook na het derde deel. Zo vervolgt hij: "Als het komt van 'Dune: Messiah' heb ik genoeg tijd doorgebracht op Arrakis. Ik wil me daarna op andere dingen focussen. Ik wil het derde deel wel zo maken dat vervolgen mogelijk zijn".



"Er zijn nog zoveel prachtige boeken. Deze zijn lastig te verfilmen en ik ga dat zelf niet meer doen, maar van mij mag zeker iemand anders het stokje overnemen". Hetzelfde gebeurde ook met Sicario. Villeneuve nam het eerste deel voor zijn rekening, maar werd vervolgens vervangen door Stefano Sollima.

NieuwsFilm