Leiden International Film Festival opent met 'My Old Ass' en onthult eerste films

Leiden International Film Festival opent met 'My Old Ass' en onthult eerste films

Naast de openingsfilm maakt het festival ook de eerste tien titels bekend

Het Leiden International Film Festival start op donderdag 10 oktober met de openingsfilm My Old Ass. De film van Megan Park met in de hoofdrollen Aubrey Plaza (Agatha All Along) en Maisy Stella gooide op het voorjaarsfestival Sundance al hoge ogen en scoort op reviewsite Rotten Tomatoes een mooie 93%.

Blitz
Verder maakte de organisatie van het LIFF ook de eerste tien titels bekend die op het festival vertoond zullen worden. Tussen de films vinden we onder meer Steve McQueens Blitz, die ook het New York Film Festival mag sluiten.

Verder zien we The Apprentice, de veelbesproken film over de jonge jaren van Donald Trump, en A Different Man van regisseur Aaron Schimberg. In beide films schittert Sebastian Stan in een bijzondere hoofdrol.

De andere titels die zijn bekendgemaakt zijn het Cannes-drama Bird, de animatiefilm Boys Go to Jupiter, Look Back van ex-Ghibli animator Kiyotaka Oshiyama, Sasquatch Sunset met de onherkenbare Jesse Eisenberg en Riley Keough, Locarno's juryprijswinnaar Toxic en de internationale premiere van Tummy Monster.

Over My Old Ass
Openingsfilm My Old Ass laat zichzelf omschrijven als een bijzondere paddotrip waarin de 18-jarige Elliot (Maisy Stella) in gesprek gaat met haar oudere zelf. De adviezen die Elliot 'zichzelf' meegeeft veranderen haar visie op haar leven.



Het Leiden International Film Festival bestaat uit drie competities - Independent, Emerging (First Feature competitie) en Extraordinary (buitengewoon bijzonder) - en loopt van donderdag 10 tot en met zondag 20 oktober. De openingsavond vind dit jaar plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

NieuwsFilm