Nieuwe film van Steve McQueen prominent bij twee (!) internationale filmfestivals

Nieuwe film van Steve McQueen prominent bij twee (!) internationale filmfestivals

'Blitz' maakt furore en heeft een prominente plek bij het BFI in Londen en het New York Film Festival

Regisseur Steve McQueen maakte sinds zijn Oscarwinnende 12 Years a Slave slechts twee films: Widows en de lange documentaire (met nadruk) Occupied City over Amsterdam in oorlogstijd. Veel liefhebbers van zijn werk kijken uit naar zijn nieuwe film.

Film at Lincoln Center, de organisator van het New York Film Festival, heeft deze week bekendgemaakt dat Blitz, de nieuwe film van McQueen, het festival zal sluiten. Dat is een tweede toppositie voor de film, want het BFI Festival in Londen wordt geopend door de film.



McQueen is blij met de plek op het NYFF: "Ik ben enorm trots en dankbaar dat ik hier terug mag keren. Ik heb veel gedenkwaardige momenten mee mogen maken op dit festival en met het publiek in New York. Ik ben enorm dankbaar dat ik op de sluitingsavond terug mag keren."

Wanhoop in de Tweede Wereldoorlog
Blitz gaat over een groep inwoners van Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De negenjarige George (Elliott Heffernan) wordt door zijn moeder Rita (Saoirse Ronan) naar het platteland geëvacueerd omdat de bommen die op de Britse hoofdstad vallen te gevaarlijk zijn.

George zelf denkt daar echter anders over en is vastberaden om terug te keren bij zijn moeder en zijn grootvader. Natuurlijk kan Rita haar zoon nu niet meer vinden en wanhoop maakt zich meester van haar.

Paradepaardje van Apple TV Plus
Op 1 november krijgt de film een gelimiteerde release - in ieder geval in de Verenigde Staten - in de bioscoop, waarna de film op 22 november gelanceerd zal worden op de streamingdienst Apple TV+. Het New York Film Festival start op 27 september met de openingsfilm The Nickel Boys en eindigt met Blitz op 14 oktober.

NieuwsFilm