Eén acteur uit 'Beetlejuice' keerde om logische en schokkende redenen niet terug in het vervolg

Eén acteur uit 'Beetlejuice' keerde om logische en schokkende redenen niet terug in het vervolg

LET OP: Dit artikel bevat spoilers voor plotdetails van 'Beetlejuice Beetlejuice'

Mocht je de trailer en de eerste plotdetails van Beetlejuice Beetlejuice hebben meegekregen, dan vraag je je misschien af wat er precies met Lydia's vader is gebeurd in de sequel.

LET OP: Dit artikel bevat spoilers voor Beetlejuice Beetlejuice.

Charles is dood
Een belangrijk onderdeel van het plot van het vervolg is de dood van Charles Deetz, in de originele film uit 1988 gespeeld door Jeffrey Jones.

Maar ondanks de vele terugkerende sterren voor het vervolg, is Jones er niet één van. En hier is een goede reden voor.

Zedendelinquent
In 2002 werd Jones gearresteerd op beschuldiging van het bezit van kinderporno en de poging om een ??minderjarige te versieren.

De acteur werd veroordeeld tot vijf jaar proeftijd en registratie als zedendelinquent voor de rest van zijn leven. In 2004 en 2010 werd Jones gearresteerd omdat hij zijn status als zedendelinquent niet had bijgewerkt.

Een slimme manier
Ondanks de afwezigheid van Jones wist het team achter Beetlejuice Beetlejuice, Charles, op een slimme manier een belangrijk onderdeel van het verhaal te maken, terwijl de acteur die hem oorspronkelijk speelde wordt vermeden. (Spoilers voor Beetlejuice Beetlejuice volgen!)



Vroeg in de film onthult Delia Deetz (Catherine O'Hara) aan haar nu-volwassen-dochter Lydia (Winona Ryder) dat Charles is overleden en zien we in animatie-vorm ook waarom.

Een hongerige haai
Het vliegtuig van Charles is neergestort in de zee, maar op miraculeuze wijze overleeft hij de crash.

Al snel verschijnt er echter een hongerige haai, die hem door de helft bijt en met alleen zijn onderlijf en gorgelende stem, begint hij aan zijn reis in de 'neitherworld'.

Nachtmerrie
"De manier waarop Charles sterft in die animatie is Tim Burtons nachtmerrie-manier van sterven," vertelde co-schrijver Alfred Gough aan Entertainment Weekly.

Gough vertelde: "Hij pitchte letterlijk: 'Mijn nachtmerrie is, ik zit in een vliegtuigcrash, ik overleef de vliegtuigcrash, ik verdrink bijna, en dan eet een haai me op.'"

Een geniaal idee
"We dachten: 'Nou, dat is geniaal. Dus zo gaat hij sterven.'"

Na de dood van Charles keren Delia, Lydia en Lydia's dochter Astrid (Jenna Ortega) terug naar het iconische huis uit de originele film en breekt hier de hel opnieuw los.

In de bioscoop
Beetlejuice Beetlejuice is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm