Christopher Nolan raadt je deze film aan: "Een betoverend pareltje"

Christopher Nolan raadt je deze film aan: "Een betoverend pareltje"

De wereldberoemde regisseur heeft goede woorden voor Alfonso Cuaróns 'Roma'.

Christopher Nolan wordt al decennialang gezien als een van de beste regisseurs in Hollywood. De filmmaker wist eerder dit jaar nog hoge ogen te gooien met de grote Oscarwinnaar Oppenheimer. Nu heeft hij weer een 'te kijken'-tip voor ons.

Nolan, bekend om zijn visueel imponerende films zoals Inception en Interstellar, was zelf diep onder de indruk van Alfonso Cuaróns Roma uit 2018. Volgens de regisseur wist zijn collega deze zwart-witfilm een tijdloze kwaliteit te geven.

Verhaal
Mocht je niet weten waar Roma over gaat, het verhaal speelt zich af in het Mexico van de jaren zeventig. Centraal staat Cleo, een huishoudster die werkt voor een middenklassengezin. Wij volgen haar dagelijkse realiteit, zoals haar relatie met het gezin, maar ook de sociale en politieke spanningen van die tijd.

Cuarón nam niet alleen de regie voor zijn rekening, maar ook de cinematografie. Een groot deel van de film is gebaseerd op zijn eigen jeugdherinneringen. De film zelf staat bekend om zijn langzame tempo en gedetailleerdere observaties van het alledaagse leven, waar Nolan enorm van genoot.

Reactie
Zo zei de met een Oscar bekroonde Nolan: "Vanwege het feit dat de film zwart-wit is krijg je ook een versterking van nostalgie. Wat ik vooral bewonder, is hoe Alfonso erin slaagt om grootschalige gebeurtenissen en persoonlijke ervaringen op een intieme manier te combineren".



"Het is, in mijn ogen, een betoverende en diep persoonlijke film". Niet alleen Nolan was een grote fan. Roma werd ijzersterk onthaald en won vele grote filmprijzen, waaronder maar liefst 3 Oscars. Interesse? Kijk Roma dan nu op Netflix!

Ook interessant
Martin Scorsese raadt je deze film aan: "Vanaf begin tot eind op het puntje van mijn stoel"
Martin Scorsese is een van de geliefdste filmmakers die er rondloopt in Hollywood. Hij heeft ons als pareltjes geleverd als Goodfellas, Casino en The Departed, om er maar een...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair