Martin Scorsese raadt je deze film aan: "Vanaf begin tot eind op het puntje van mijn stoel"

Martin Scorsese raadt je deze film aan: "Vanaf begin tot eind op het puntje van mijn stoel"

De wereldberoemde regisseur heeft enorm genoten van de sterk onthaalde 'Uncut Gems'.

Martin Scorsese is een van de geliefdste filmmakers die er rondloopt in Hollywood. Hij heeft ons als pareltjes geleverd als Goodfellas, Casino en The Departed, om er maar een paar op te noemen. Zelfs kijkt hij echter ook graag films. Nu heeft hij weer een aanrader voor ons.

De regisseur, bekend om zijn scherpe oog voor cinema, was enorm onder de indruk van Uncut Gems van de Safdie-broers. Deze film vertelt het verhaal van Howard Ratner (Adam Sandler), een juwelier in New York die voortdurend balanceert op de rand van zelfdestructie.

Verhaal
Howard is een man die leeft voor de kick van het gokken en probeert via een reeks riskante weddenschappen zijn schulden af te lossen. De film is een zenuwslopende reis door de chaotische wereld van Howard, waarin spanning, stress en paniek constant op de loer liggen.

Uncut Gems werd geprezen om zijn unieke stijl en de sterke prestatie van Sandler, die hiermee een van de beste rollen van zijn carrière neerzette. De film scoort dan ook mooie cijfers, zoals een 7,4 op IMDb en zelfs een 91% op Rotten Tomatoes.

Lof
Scorsese, die als uitvoerend producent aan de film meewerkte, was diep onder de indruk van de film. Hij liet zich er dan ook zeer positief over uit gedurende diverse interviews: "Wat ik voornamelijk knap vind is hoe Ben en Josh een film hebben weten te leveren die voelt als een constante stroom van adrenaline".


"Zij gingen voor een gedurfde narratief. De manier waarop zij een dieper inzicht bieden in de obsessie en destructieve drang die de mens drijft is er eentje die we niet meer vaak terugzien in de moderne cinema. De film hield mij dan ook van begin tot eind op het puntje van mijn stoel".

Ook interessant
Leonardo DiCaprio raadt je dit pareltje aan: "Dit is een meesterwerk"
Leonardo DiCaprio is een van de allergrootste namen in Hollywood. De geliefde acteur krijgt alleen de allerbeste scripts opgestuurd en heeft de films voor het uitzoeken. Zelf kan hij...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair