Leonardo DiCaprio raadt je dit pareltje aan: "Dit is een meesterwerk"

Leonardo DiCaprio raadt je dit pareltje aan: "Dit is een meesterwerk"

De met een Oscar bekroonde acteur is een grote fan van de beste film van 2019.

Leonardo DiCaprio is een van de allergrootste namen in Hollywood. De geliefde acteur krijgt alleen de allerbeste scripts opgestuurd en heeft de films voor het uitzoeken. Zelf kan hij echter ook wel genieten van goede films. Nu heeft hij een aanrader voor ons.

DiCaprio, o.a. bekend van The Departed, Inception en The Revenant (voor laatstgenoemde won hij eindelijk zijn eerste en vooralsnog enige Oscar), was diep onder de indruk van de Zuid-Koreaanse film Parasite.

Lof
Parasite was een gigantische hit. De film was niet alleen een box-office hit maar won ook diverse Oscars. Toch kan het geen 'mainstream'-film genoemd worden. DiCaprio zelf heeft er ook van genoten en liet zich uiterst positief over de film uit.

Zo begint de acteur: "Dit is, in mijn ogen, een meesterwerk dat de kloof tussen genres overbrugt. 'Parasite' is een zeldzame mix van spanning, drama en humor zoals je ze maar zelden ziet. De film houdt je van begin tot einde in zijn greep".

Regisseur
DiCaprio vervolgt door te zeggen dat regisseur Bong Joon-ho meer aandacht verdient: "Bong Joon-ho is een visionair. Hij heeft een unieke stem in de filmwereld en weet hoe hij complexe maatschappelijke kwesties moet behandelen zonder de kijker te verliezen."


DiCaprio is verre van de enige bekendheid die zich zo positief uitliet over Parasite. Ook wereldberoemde regisseurs als Quentin Tarantino, Steven Spielberg en Martin Scorsese hebben de film eveneens geprezen.

Kijken
Wil je Parasite, die niet niet alleen de Palme d'Or won, maar ook vier Oscars, waaronder Beste Film, en maakte daarmee geschiedenis als de eerste niet-Engelstalige film die deze prijs won, kijken? Deze is te vinden op NL Ziet en Pathé Thuis.



Ook interessant
Quentin Tarantino raadt je dit pareltje aan: "Zonder enige twijfel een van de beste films"
Quentin Tarantino staat bekend als een van de beste regisseurs in Hollywood. De filmmaker heeft al de nodige pareltjes gemaakt zoals Pulp Fiction en The Hateful Eight, maar...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair