Quentin Tarantino raadt je dit pareltje aan: "Zonder enige twijfel een van de beste films"

Quentin Tarantino raadt je dit pareltje aan: "Zonder enige twijfel een van de beste films"

De regisseur is er zo'n fan van dat hij deze zelf maar wat graag gemaakt zou hebben.

Quentin Tarantino staat bekend als een van de beste regisseurs in Hollywood. De filmmaker heeft al de nodige pareltjes gemaakt zoals Pulp Fiction en The Hateful Eight, maar is zelf ook een gigantische cinefiel. Nu heeft hij weer een aanrader voor ons.

Tarantino heeft al duizenden films gezien, maar kijkt er elk jaar weer heel wat. Toch is er een film die de regisseur graag opnieuw ziet. Het gaat hier om Battle Royale, de Japanse film uit 2000 waar de Hunger Games-franchise op is gebaseerd.

Verhaal
In Battle Royale wordt een klas studenten naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens. Zij zullen het hier, gedurende drie dagen, tegen elkaar op moeten nemen.

Elke student krijgt een halsband om, die explodeert als ze de regels overtreden. Ook krijgen ze te horen als er na de derde dag meerdere mensen zijn overgebleven, dan alle halsbanden zullen exploderen. Er mag maar een persoon overblijven...

Fan
Toen Tarantino te gast was bij de Jimmy Kimmel Live-show, werd hem gevraagd welke film hij graag zelf had willen maken. Lang hoefde hij hier niet over na te denken: "Ik ben een gigantische fan van 'Batte Royale', dus ik zou hiervoor gaan!"


"Hier zijn trouwens de Hunger Games op gebaseerd, maar dit was wel een echte rip-off. Gewoon een volledige rip-off. Het zou echt geweldig zijn geweest als ik 'Battle Royale' had geregisseerd!" Tarantino liet ook weten dat het een van zijn favoriete films is, die in zijn top 10 staat.

Cast
In Batte Royale is de rol van Takako Chigusa weggelegd voor actrice Chiaka Kuriyama. Tarantino was zo'n fan van haar dat hij haar ook een rol aanbood in zijn 2003 blockbuster Kill Bill. Hierin is Chigusa dan ook te zien als GoGo Yubari.


Ook interessant
Christopher Nolan raadt je dit pareltje aan: "Een van de beste oorlogsfilms aller tijden"
Christopher Nolan heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan The Prestige, Inception en de recente Oppenheimer. De regisseur zelf kan echter ook wel genieten van een goede film en...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair