Shia LaBeouf heeft nog steeds spijt van een van zijn grootste blockbusters: "Ik heb fans teleurgesteld"

Shia LaBeouf heeft nog steeds spijt van een van zijn grootste blockbusters: "Ik heb fans teleurgesteld"

De acteur heeft niet bepaald genoten van zijn aandeel in zijn 'Indiana Jones'-film.

Shia LaBeouf werd wereldberoemd dankzij zijn rol in de Transformers-franchise. Vanaf dat moment had hij de rollen voor het oprapen, maar van een van zijn grootste blockbusters heeft hij spijt. Het gaat hier om zijn rol in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

In de film speelt hij een belangrijke rol, namelijk Mutt Williams, de zoon van Indiana Jones. Laatstgenoemde werd natuurlijk weer gespeeld door Harrison Ford, die als Indy het nodig meemaakt met zijn zoon.

Teleurstellend
Ondanks het feit dat LaBeouf dus een van de hoofdrollen mocht spelen, heeft hij al vaker laten weten ontevreden te zijn met de film. De reden hiervoor? Niet alleen vond hij het verhaal niet geweldig, hij was ook teleurgesteld met zijn eigen acteerprestatie.

Zo zei de acteur zelf: "Ik schaamde me eerlijk gezegd voor hoe de film werd ontvangen. Ik voelde dat ik had gefaald, zowel het publiek als de franchise zelf. In mijn ogen voldeed onze film niet aan de verwachtingen van de fans en daar baal ik van".

Ontvangst
Ondanks het feit dat de blockbuster zowel op IMDb (een 6,2) en op Rotten Tomatoes (77%) toch een voldoende krijgt, vonden de meeste filmfans het verhaal matig. Zo was er kritiek op het onrealistische plot, zoals de beruchte scène waarin Indy een atoombomexplosie overleeft door zich in een koelkast te verstoppen.


Zo vervolgt LaBeouf: "Ik heb het gevoel dat mijn aandeel in de film bijdroeg aan de teleurstelling. Mutt Williams werd niet goed tot leven had gebracht". Toch werd de film een commercieel succes, maar eentje waar LaBeouf liever niet aan herinnerd wordt.

Reactie
Ford haalde als gevolg hiervan weer enigszins uit naar LaBeouf zelf, door te zeggen dat een acteur nooit publiekelijk een film waarin hij speelt, moet afkraken. Misschien ietwat typisch, want dit deed Ford zelf ook al eerder, zoals dat hieronder te zien is.


Ook interessant
Harrison Ford heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik deed het expres slecht"
Gisteren kwam er nog een artikel langs over Harrison Ford, die liet weten waarom hij op 82-jarige leeftijd nog besloot om het...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair