Na 'Deadpool & Wolverine' wil Ryan Reynolds nieuwe Oscar-categorie zien

Na 'Deadpool & Wolverine' wil Ryan Reynolds nieuwe Oscar-categorie zien

De hoofdrolspeler is van mening dat de stuntmensen veel meer aandacht verdienen.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Deadpool & Wolverine. Sinds de blockbuster uitkwam, deelt hoofdrolspeler Ryan Reynolds de nodige berichten op sociale media. Nu is het weer raak.

Zo wil de Deadpool-ster dat Wesley Snipes terugkeert voor een Blade 4 en Channing Tatum als Gambit. Reynolds zet nu ook de iets minder bekende namen in de spotlights, namelijk het stuntteam achter de blockbuster.

Meer erkenning
Reynolds wil dat de Academy een extra Oscar-categorie toevoegt en dan wel voor het stuntmensen. Zo begint de acteur: "Stuntwerk wordt nog niet beloond bij de Oscars, maar ik hoop dat daar verandering in komt".

"Buster Keaton, Harold Lloyd en Chaplin waren filmmakers, maar ook stuntmannen. Zij vertelden verhalen met hun lichamen. Het D&W stunt-team was ook weergaloos. Zo werk ik bijvoorbeeld al samen met Alex Kyshkovych sinds de eerste Deadpool-film".

Lof
De acteur vervolgt grappend: "Ik zou een mokerslag in het gezicht ontvangen voor Alex, of beter gezegd, ik zou Alex vragen er eentje te krijgen voor Alex. Ook stunt coordinator George Cottle is een fantastisch. Hij is van een ongekend niveau en heeft de film aanzienlijk verbeterd".


"Het is krankzinnig hoeveel van zijn stunts Hugh zelf doet, maar wanneer het echt gevaarlijk wordt neemt Daniel Stevens het stokje over. Deze mensen verdienen allemaal veel meer aandacht en erkenning. Hopelijk ziet de Academy dat ook in".

NieuwsFilm