Quentin Tarantino heeft afwijkende mening: "Ik zou Al Pacino wel als drag queen willen zien"

Quentin Tarantino heeft afwijkende mening: "Ik zou Al Pacino wel als drag queen willen zien"

Pacino speelde een agent die worstelt met zijn seksualiteit in 'Cruising'.

Quentin Tarantino staat erom bekend dat hij altijd zijn ongezouten mening klaar heeft. Gisteren verscheen er nog op FilmTotaal een artikel over zijn weigering om Toy Story 4 te kijken.

Vandaag komt hij met weer iets anders. Tijdens de podcast van Bill Maher deelde de filmmaker zijn mening over acteurs die rollen van een ander ras of een andere seksualiteit spelen.

Al Pacino
Tarantino gaf eerst aan dat hij begrijpt dat iemand van één ras niet iemand van een ander ras kan spelen. Maar als het op seksualiteit aankomt, zou hij "daar de grens trekken. (...) Dan mag iedereen die rol spelen."

Hij ging verder: "Er is een aspect van acteren. Ik zou het interessant vinden om [bijvoorbeeld] Al Pacino een drag queen te zien spelen, om te zien met welke drag queen Al Pacino op de proppen zou komen. Hij is een geweldige acteur."

Cruising
Een drag queen is hij nooit geweest, maar Pacino speelde wel al eerder de rol van een politieagent die worstelt met zijn eigen seksualiteit. Dat was in de veelbesproken film Cruising uit 1980.



NieuwsFilm

meest populair